Så får du ett mysigt vardagsrum

Vardagsrummet är platsen där många familjer umgås framför TV:n, spelar bordsspel eller helt enkelt kopplar av. Vi ger dig några tips på hur du höjer mysfaktorn i vardagsrummet.

Vill du mysa till vardagsrummet och få det att kännas extra hemtrevligt? Då har vi samlat några enkla inredningsknep och tips som hjälper dig att höja mysfaktorn och göra ditt vardagsrum till det perfekta rummet för avkoppling.

Välj soffan med omsorg

nathan-fertig-FBXuXp57eM0-unsplash.jpg

Soffan är den största och viktigaste möbeln i varje vardagsrum. Därför är det superviktigt att välja soffa med omsorg – det är den möbeln som allt annat ska placeras runt omkring. En tumregel när det gäller placeringen av soffan är att den står vänd mot rummets ingång, så att den välkomnar dig när du kommer in i rummet.


Hjälp med att bära in eller montera den nyinköpta soffan?

Våra Runners hjälper dig redan samma dag.


Skapa balans

Se till att skapa balans i hela rummet. Välj färger som harmonierar med varandra och möbler som kompletterar varandra. Tänk på väggarna och taket – har du en stor taklampa i ena delen av rummet, balansera upp den med en golvlampa vid soffan. Är alla väggarna vita? Fundera på att måla en fondvägg. Har du en hel del tavlor på ena väggen? Häng en rund spegel för att bryta av mönstret.

Blanda texturer och material

Att följa samma tema och använda möbler i samma material är inte alltid den rätta vägen när det kommer till inredning. Använder du möbler från samma affär eller kollektion kan det ofta leda till att vardagsrummet ser mer ut som ett showroom istället för något som reflekterar din personliga stil.

apartment-architecture-comfort-2440471.jpg

Prova att mixa olika typer av material och former för att skapa ett mer levande intryck. Se till att skapa kontraster i inredningen där du till exempel blandar en mörk soffa och ett träbord med en TV-bänk i sten och några fina detaljer i koppar.

Placera en skön matta

En mjuk, fluffig matta under fötterna höjer alltid mysfaktorn. En stor matta i mitten av vardagsrummet skapar ett trivsamt intryck och binder samman helheten. Tänk även på färgerna när du väljer mattan – vill du att den ska vara nästintill osynlig eller fungera mer som en inredningsdetalj som drar till sig blicken?

Inför mer grönska

gronska.png

Det grönskande detaljerna gör mycket för att få rummet att kännas lite mysigare, dock glöms de ofta bort. Har du ingen grön tumme är det inga problem, det finns en hel del gröna växter som är väldigt lätta att ta hand om. Se till att blanda olika typer av blommor och växter för en personlig stil och placera de efter deras behov av ljus alternativt skugga.

Mysa till det med detaljer 

Sist men inte minst – mjuka upp rummet med en massa detaljer. Fyll soffan med sköna kuddar, häng långa gardiner och släng mjuka filtar över fåtöljerna. Fundera även på belysningen, sprid ut flera ljuskällor så som spotlights, ljusslingor, bords- och golvlampor. Glöm heller inte doftljusen som kan tändas om kvällarna och skapa en härlig stämning.

Källor: sköna hem, elledecoration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s