7 idéer till en makeover i köket

Att göra om köket behöver inte kosta skjortan eller innebära renoveringskaos. Vi har samlat några inredningsknep som får ditt kök att kännas som nytt. Läs alla tipsen nedan.

Planera och välj ditt tema

Innan du sätter igång med makeovern är det bra att tänka efter vad du vill ha för generellt tema samt färger i köket. Det finns en hel del trender som du kan ta inspiration från. Vill du till exempel satsa på det klassiska lantköket med öppen förvaring och rustika möbler? Eller vill du hellre ha det stilrena, moderna köket med raka linjer marmor och guldiga detaljer?

Måla om & byt ut gammalt kakel

becca-tapert-uGak0qtrphM-unsplash
Måla om köksluckorna för en ny känsla i köket

När du har ett tema är det dags att sätta igång med att införa det. Du behöver inte go all out och börja riva ned allting för att börja från start. Fokusera istället på att ändra detaljerna som att till exempel måla om köksluckorna i trendliga pastellfärger eller byta ut stänkskyddet med gammalt kakel till något annat material. Just nu är allt från glas med tapet bakom till kopparskivor supertrendigt!

Byt beslagen i köket

Det är jätteenkelt att förnya ett kök genom att skruva på nya beslag som handtag och knoppar. Välj beslagen så att de matchar stilen på ditt kök eller tillhör samma kollektion.

Skaffa bättre belysning

Bra belysning i köket är viktigt. Det är en plats där du ska både kunna arbeta och mysa, därför är det bra att införa varierande ljuskällor i köket. Ett tips är att ha generell belysning i taket, industrilampor är trendigt att hänga upp flera på rad, punktbelysning vi köksbänken samt en lite mysigare belysning vid matbordet.

Uppdatera förvaringen

pantry
Skapa plats för allting i köket med smart förvaring

Förvaringen i köket gör mycket för att det ska bli så funktionellt som möjligt. Fyll skafferiet med fina glasburkar och korgar för enkel förvaring. Ett knep som hjälper dig att förvara praktiskt är att placera alla redskap som underlättar matlagningen tillhands. Ett exempel är att ställa fina skärbrädor, krukor med örter och några flaskor olja vid spisen. Det är både stilrent och fint samt underlättar matlagningen.

Skapa en återvinningsstation

Mycket plast, kartongförpackningar och annat används dagligen i köket, därför är det viktigt att anpassa köket med miljön i fokus. Gör det enkelt att ta skräpet till miljöstationen genom att skapa en liten mini återvinningsstation i köket för enkel och praktisk åtkomst. Det finns speciella förvaringslådor för tidningar, plast, glas och annat som ska till återvinningen.

Välj ut detaljer

becca-tapert-mDOGXiuVb4M-unsplash
Sätt egen personlig prägel med fina detaljer

Sist men inte minst – välj ut nya detaljer till köket, det kan verkligen göra massor samt sätta din egna personliga prägel på inredningen. Valet av handdukar, ljusstakar, krukor och vaser är viktigt för helheten. Använd dina vackra skålar och muggar till din fördel genom att låta dem stå framme som funktionella inredningsdetaljer.

Behöver du hjälp med makeover i köket? På TaskRunner kan du få hjälp med allt från upphängningen av nya lampan till målningen av köksluckorna.

 

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

Källor: Leva & Bo, Helagotland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s