Undvik dessa misstag när du monterar möbler

Har PAX-garderoben från IKEA levererats och det är dags att ta sig an monteringen? Vi tipsar om monteringsmisstag du helst bör undvika för att snabbt och enkelt kunna sätta ihop dina möbler.

1.Du avviker från instruktionerna

Ibland kan det vara så att man få för sig att man vet ett enklare sätt att montera ihop den där bokhyllan, men tänk på att instruktionerna följer med möbeln av en anledning. Se till att inte avvika från instruktionerna när du monterar, så att resultatet blir så bra som möjligt.

2.Du använder fel verktyg

Visst är det bra att man får med sig de ”verktyg” som behövs för att montera möbeln? Men kom igen, hur  bra är egentligen insexnyckeln? Det kommer gå mycket enklare och snabbare om du använder en skruvdragare som tillåter att byta mellan olika bits och andra verktyg som kommer underlätta ditt jobb enormt mycket.

3.Du försöker göra allting själv

Vid större möbler krävs det ibland att fler än en person tar hand om monteringen. Försök inte att göra allting själv, ofta blir det enklare och görs snabbare om man är två. I instruktionerna brukar det framgå i vilket moment av monteringen du bör ta hjälp.


Vi hjälper dig att montera bokhyllan och skruva ihop PAX-garderoben.


4. Du tar i för hårt

Att montera möbler kan vara frustrerande och stressigt vilket ofta kan leda till att man råkar dra till lite för mycket med skruvdragaren eller slå till för hårt med hammaren. Använder du skruvdragare så gör det helst på låg hastighet så att du inte skadar möbel. Välj även hellre gummihammare när du ska montera möbels olika delar genom att använda träpluggar, det minskar risken för att de ska skadas och möbeln repas.

5. Du är stressad

Ta ett djupt andetag! Att montera möbler är ett svårt jobb, så undvik att göra det under tidspress. Ge dig själv utrymme och tid att verkligen fokusera på monteringen. Arbeta i lugn takt och ta pauser när det behövs.

Känner du fortfarande inte för att montera möbler?

Då kan du skapa ett uppdrag på TaskRunner. Våra Runners är bäst i stan på IKEA-montering. Testa själv, redan idag!

 

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

www.taskrunner.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s