Flytta smart med TaskRunner – så går du till väga

Okej, låt oss vara ärliga mot oss själva; att flytta är en av de där sakerna man ser fram emot men som är även det mest stressiga man kan göra i livet. Därför har vi samlat några smarta tips på hur du underlättar flyttkaoset.

1. Minimalisera

Det första steget i flyttprocessen bör alltid vara att börja minimalisera saker du äger, några veckor innan flytten. Gå igenom allting du har hemma och se till att köra gamla saker till återvinningen eller second hand-butiken. Det bli mycket lättare att flytta med en del mindre saker, det lovar vi!

2. Planera

Se till att ha en plan för hur du ska utföra hela flytten. Bestäm dag och kolla ifall du behöver ta ledigt från jobbet. Se även till att samla på dig flyttkartonger. Dessa finns på de flesta varuhusen men du kan även be om gamla fruktlådor från närmaste mataffär.

3. Packa smart

Att packa smart är superviktigt och kan underlätta flytten på alla sätt och vis. Här kommer lite smarta packtips:

  • Markera dina flyttlådor för varje rum så att du lätt kan hålla koll på dem
  • Överdriv inte med flyttkartongerna – allt mjukt kan packas i t.ex. soppåsar
  • Packa glas och annat ömtåligt i strumpor eller linda in det i kläder
  • Alla kläder som hänger på galgar kan hänga kvar och packas i en stor sopsäck
  • Packa lätt i flyttlådorna – för tunga flyttkartonger kan och kommer att gå isär. Balansera upp det med t.ex. tyngre saker på botten och lättare, mindre saker på toppen

4. Skydda dina möbler

När man flyttar, även om bärhjälpen man hyrt är försiktiga, kan det uppstå repor och andra skador på möblerna. Ett tips är att skydda bord och andra möbler genom att linda in dem i lakan, kuddfodral eller filtar.

5. Packa en övernattningsväska

Att leta efter tvål i alla tusentals lådor en stressig morgon i första lägenheten är inte kul. Därför är ett smart tips att packa en övernattningsväska med de allra viktigaste sakerna som kaffe, tvål och toapapper för första natten i nya lyan.

6. Beställ flytthjälp på TaskRunner

På TaskRunner kan vi hjälpa dig att underlätta flytten. Du kan få hjälp med allt från bärhjälp och transport under flytten till monteringen av möblerna och upphängningen av hyllorna i nya lägenheten.

Lycka till med flytten! 📦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s