Möblera din första lägenhet med TaskRunner

Nu är det September, vilket betyder en högsäsong för flytt och en massa studenter som ska flytta in i sin första lägenhet. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du möblerar din första lägenhet på ett smart sätt.

minh-pham-1_B4Zzh7UpQ-unsplash.jpg

Att flytta in i sin allra första lägenhet är superkul – men även väldigt stressigt. Flytthjälpen behöver bokas, adressen ändras, massa möbler monteras och den lilla studentlägenheten inredas både snyggt och funktionellt. Ja, listan på saker som behöver göras bara växer och växer. Men oroa dig inte! Vi har samlat några smarta tips på hur du möblerar din första lägenhet.

Gör en lista 

Börja med att planera; går runt i din nya lägenhet och skriv ned vad som behövs för varje rum. Dela sedan upp allt du skrivit ned i saker som behöver köpas ASAP och annat som du kan vänta med att köpa.

Bemästra IKEA-hacks

Att fylla studentlyan med IKEA-möbler är en klassiker men det populära varumärket gör att dina möbler sällan sticker ut ur mängden. Den enklaste sättet att få lite personlighet och lyx i IKEA-möblerna är att bemästra några IKEA-hacks. Så när det tråkiga, vita soffbordet är monterat är det bara att sätta igång med att guldspreja benen, måla om i någon rolig färg eller gå loss med dekorplasten.

Anpassa förvaringen

vladimir-mokry-G-4wX5tZNuE-unsplash.jpg

En första lägenhet brukar ofta vara lite mindre vilket betyder också att den har har ont om förvaring. Därför är det smart att investera i anpassad förvaring som t.ex. en säng med utdragbara lådor eller hyllor som hängs upp istället för att ställas på golvet i den lilla hallen.

Tänk på lägenhetens möjligheter och utnyttja hörn, takhöjden och tomma väggarna för att få tillräckligt med förvaring på ett snyggt och funktionellt sätt.

Köp secondhand

Som student har man oftast en tajt budget, men man behöver inte använda alla sina sparpengar på sprillans nya möbler. Man kan hitta en hel del fina och unika saker i en second hand – butik. Dessutom är det både billigare och mer miljövänligt.

Dekorera steg för steg

crew-9u2GMRE8MdE-unsplash.jpg

Att dekorera och skapa ett hem som är trivsamt och känns 100 % som dig tar tid. Därför rekommenderar vi att ta all dekorering steg för steg. Börja med dekoration som skapar mysig känsla och inte kostar skjortan t.ex. doftljus, filtar, kuddar och växter. En annan bra idé för att ge rummet en lite mer personlig känsla är att hänga upp en gallerivägg med dina foton.

Behöver du hjälp med monteringen av sängen eller upphängningen av hatthyllan i hallen? På TaskRunner kan vi hjälpa dig redan idag.

 

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s