Konsten att hänga konst

pexels-photo-383568

Att få upp tavlor snyggt på väggen är inte alltid lätt. Därför ger TaskRunner dig våra fyra bästa knep för att lyckas med uppsättningen av tavlor.

WALL OF FRAMES

Att få till en snygg tavelvägg kan vara knepigt. Lägg ut tavlorna på golvet innan du spikar upp dem för att hitta den rätta kompositionen. Enklast är om du börjar med den största tavlan och placerar de i mindre storlek runt om. Se till att de yttre linjerna är räta. För ett snyggare intryck, ha samma avstånd mellan tavlorna. Ta en bild med mobilen för att minnas din layout.

PAPPER SOM PROV 

Klipp ut pappersbitar lika stora som ramarna och häng på väggen för att enkelt kunna få en känsla för hur tavlan eller tavlorna kommer göra sig i rummet utan att du behöver spika något. I en hall eller ett rum där man vanligtvis står upp kan det vara snyggt om tavlorna hänger lite högre. I ett rum där man däremot sitter ner som i ett kök eller vardagsrum kan tavlorna med fördel hängas lite lägre.

Vad behöver du hjälp med?

SKYDDA GIPSVÄGGEN

Råkade du klanta till uppmonteringen? Hålen kan lagas med lättviktsspackel som torkar snabbare än mediumspackel och är enklare att sandpappra. Mellan tre och fyra lager brukar räcka för att täcka över skadan.

UNDVIK ATT PLUGGEN DRAS UT FRÅN VÄGGEN

Något som ofta händer är att pluggen dras ut från väggen. Detta kan bero på att du har hängt upp något för tungt, att pluggen är för liten för hålet eller skruven för liten för pluggen. Det kan också vara för att skruven är för kort och då kan inte pluggen dra ihop sig. Andra orsaker är att det är för mycket borrdamm mellan pluggen och väggen eller att hålet är för kort.

Boka ditt uppdrag

Känns det ändå knepigt och vill du skydda dina väggar från fula hål? Ta hjälp av en handyman! Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s